Luftig med en herlig sprø skorpe :-) NO KNEAD BREAD :-)
Til ett brød trenger du:
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1,5-2 ts salt
4 dl vann
Gryte med lokk (som tåler 250 grader), ca 24 cm i diameter
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø litt mel utover. Ha deigen oppå og "brett" deigen ved hjelp av en slikkepott eller lignende. Brett alt inn mot midten,ikke kna.
Legg deigen med "bretten" ned og hvelv bakebollen over eller dekk med et klede. La deretter brødet etterheve i ca 2 timer (+/-). Sett ovnen på 250 grader etter ca 1,5 time hevetid og sett samtidig inn formen du skal steke brødet i.
Når brødet har etterhevet ca 2 timer hvelver du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme formen. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 15 minutter, til brødet har fått en gylden og fin farge hvis du vil,men blir ganske gyllent og fint med lokk også. Du kan teste om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en "hul" lyd når det er ferdigstekt. Avkjøl på rist..og NYT :-) Blir nok til at jeg baker dette mnge ganger framover :-) Og prøve meg litt fram med å bruke forkjellige korn osv :-) Så det blir litt sunnere hverdagsbrød.
Ønsker dere alle en flott ny uke :-)
Ta vare på hverandre :-)
Mange klemmer ifra Alven
4 kommentarer:
Ummm, den så god ut!
Må prøves, men venter til helgen, er jo loff det der;)) Har aldri laget brød på den måten før, blir spennende ;)
Klem Line
Artig med nye og spennende måter å bake brød på.
MMm så deilig ut..ingenting er som hjemmebakt.
duft og smak..
Klemmer =))
En god oppskrift mottas alltid med takk :o) Må inn og titte på den bloggen der!
Ønsker deg en kreativ og flott uke!
Klem fra Hildegunn
Legg inn en kommentar