mandag 17. januar 2011

Deilig brød :-)

 God mandag til alle  :-) Dette brødet må jeg bare dele oppskriften til :-) Er så utrolig godt!! Fant brødet inne hos den flinke matbloggern "Trines mektige matblogg" den finner du her :-) Mange gode oppskrifter der inne,så ta turen innom henne :-)
Luftig med en herlig sprø skorpe :-) NO KNEAD BREAD :-)


Til ett brød trenger du:


500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1,5-2 ts salt
4 dl vann

Gryte med lokk (som tåler 250 grader), ca 24 cm i diameter 
 
 
Bland sammen ingrediensene raskt i en bakebolle. Bruk en sleiv ,ikke nødvendig med kjøkkenmaskin. Ha på lokk eller plast og la deigen heve i romtemperatur i ca 12-18 timer.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø litt mel utover. Ha deigen oppå og "brett" deigen ved hjelp av en slikkepott eller lignende. Brett alt inn mot midten,ikke kna.


Legg deigen med "bretten" ned og hvelv bakebollen over eller dekk med et klede. La deretter brødet etterheve i ca 2 timer (+/-). Sett ovnen på 250 grader etter ca 1,5 time hevetid og sett samtidig inn formen du skal steke brødet i.

 Når brødet har etterhevet ca 2 timer hvelver du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme formen. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 15 minutter, til brødet har fått en gylden og fin farge hvis du vil,men blir ganske gyllent og fint med lokk også. Du kan teste om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en "hul" lyd når det er ferdigstekt. Avkjøl på rist..og NYT :-) Blir nok til at jeg baker dette mnge ganger framover :-) Og prøve meg litt fram med å bruke forkjellige korn osv :-) Så det blir litt sunnere hverdagsbrød. 

Ønsker dere alle en flott ny uke :-)

Ta vare på hverandre :-)

Mange klemmer ifra Alven 
 
 
 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ummm, den så god ut!
Må prøves, men venter til helgen, er jo loff det der;)) Har aldri laget brød på den måten før, blir spennende ;)

Klem Line

Provenceguide sa...

Artig med nye og spennende måter å bake brød på.

Mitt hvite hus sa...

MMm så deilig ut..ingenting er som hjemmebakt.
duft og smak..

Klemmer =))

h.espe sa...

En god oppskrift mottas alltid med takk :o) Må inn og titte på den bloggen der!

Ønsker deg en kreativ og flott uke!

Klem fra Hildegunn