fredag 28. desember 2012

Ett spesielt år er snart over....


 2012 har vært ett tøft år... tror det har vært mitt tøffeste noensinne. Like før jul i fjor fikk vi beskjeden som ingen vil høre...min kjære mor var alvorlig syk... Så begynte ventetiden og frykten... Min mor ble diagnosert med gigant aneurysme i hjernen...en utposning på hovedpulsåren på str med en mandarin...som kunne sprekke når som helst..legene her i Norge visste ikke om det lot seg operere..og vi måtte gå i uvissheten fram til mars,, det ble da bestemt at mor skulle opereres i Helsinki av en japansk proffessor..En sjelden og riskofyllt operasjon..hver dag bestod av utallige telefoner til mor..og hver gang med redsel for at noe hadde skjedd....Dette preget mor og hele familien...i starten av juni stod min mor,søster og jeg klare på Gardermoen..for en usikker reise på flere måter foran oss.. vi fikk to fine dager sammen der vi prøvde å kose oss mest mulig før operasjonen..onsdag var dagen for operasjon..og jeg kan ikke engang beskrive hvordan det var å ta farvel med hverandre før hun ble kjørt inn på operasjonsalen...der  heldigvis en av de beste hjernekirurgen fra Norge (dr Meling ),Finland og professor Tanikawa fra Japan stod klare...12 timer på operasjonsbenken..vi fikk komme inn på intensiven..mor levde :-) og kirurgene var fornøyde...men søstern min og jeg kjente en enorm frykt for om mor fortsatt var mor...det tok dager på intensiven..mor kunne ikke prate...hun sa ja...og det var det..så kom første humpen...dagen etter mor ble flyttet på vanlig avdeling ,ble hun igjen flyttet tilbake til intensiven...blodpropp på begge lungene...ny ventetid...en annen utfordring var språket...desverre er det slik at få prater engelsk der og om de kan er det lite...vanskelig å gjøre seg forstått for oss og for mor,,som kun kunne si ja...etter to uker kom min bror også..han overtok og søstern min og jeg reiste hjem..det skulle gå enda to uker før mor og min bror kom til Oslo..da begynte kampen om å komme tilbake...det ble sykehus og rehablitering fram til oktober..da kom endelig mor hjem. Ting går framover..språket er mye bedre :-) Såret i hodet gror desverre ikke som det skal..så mor har hatt en transplantasjon av hud..og vi venter nå på å se om dette hjelper. Krysser fingrene...Mye arbeid gjennstår men velger å tro at 2013 blir ett godt år for oss :-) Savnet etter min far har vært ekstra stort i år...men har følt hans nærvr og styrke gjennom disse tøffe tidene.... I høst har vi også hatt en alvorlig operasjon av vår kjære lille sønn Gabriel..men det ser heldigvis ut til å gå rette veien :-) han er blitt mer mobil i skulderen :-) og vi har fysio en gang i uken og øvelser vi gjør hver dag hjemme :-)


 Så over til litt julebilder fra huset :-) Her er julehuset som min far lagde for mange år siden :-) Alltid like koselig å ha framme :-)

 Englebordet .-) Og juletreet i bakgrunnen :-)

 Nytt juletreteppe for meg men det er gammelt :-) fant det i en bruktbutikk i fjor.

 Hjemmelaget sennep ble det i år :-) Sterk men visstnok god :-) jeg er ikke så glad i sennep....


2012 var også ett år for ett nytt familiemedlem :-) Søte Måne :-) som maler og varmer på mitt fang hver kveld :-)

En ting har 2012 lært meg.....Ta vare på de menneskene som er VIKTIGE, OPPRIKTIGE og SNILLE - de andre skal jeg faktisk ikke bry meg noe om :-) Og vet det er klisje..Men det er så mye sannhet i klisjeer... Alt vi vet - er hva vi har her og nå. Og man vet innerst inne : at status, materielle ting og hva andre mennesker skulle mene om deg - det betyr INGENTING til syvende og sist!!

Så nyt familien,venner og de gode dagene :-)

Ta vare på øyeblikkene :-)

GODT NYTTÅR!!! Måtte det nye året bringe akkurat DEG det du ønsker og trenger  :-)

Nyttårsklem fra Alven :-)

10 kommentarer:

Posttausa sa...

Kjære deg!
Så vondt å lese om di mor! Ein vert så hjelpelaus i slike situasjonar der ein ikkje kan gjere noko anna enn å vere til stades. Men det er viktig det også. Og det er sant som du seier, det er i slike stunder ein ser kva som er viktig her i livet og kva ein skal bry seg om.
All mulig lykke til deg og mor di, håper inderleg at 2013 vert eit bedre år for dykk alle!
Fortsatt god romjul! Koslige julebilder forresten:)
Klem frå Alva.

Brunt sukker sa...

Å SKJØNNE DEG!
SÅ TRIST Å LESE DET VAR VIRKELIGT VANSKELIGT OG BESJYMRINGSFULT FOR DERE ALLE<3
JEG KRYSSER FINGRENE FOR DERE ALLE NÅ I DET NYE ÅRET
FLOTTE BILDER DU VISER FRA DITT VAKKRE HJEN
KLEM ELI:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hos Jorunn sa...

Kjære Alven! For et tøft år dere har hatt, moren din og dere har jammen vært igjennom mye og i tillegg en alvorlig operasjon som skjønne Gabriel har vært igjennom. Jeg håper virkelig at 2013 vil bli et bedre år for dere, krysser fingrene for din kjære mor og håper hun blir bra igjen. De aller fleste av oss må dessverre igjennom mange vonde prøvelser i løpet av livet, noen mer enn andre.

Så koselig det var hjemme hos deg og julehuset faren din lagde er helt nyyydelig, noe veldig fint å ta frem det til jul...det bringer nok frem mange minner tenker jeg..men så godt å ha! Kjempefint juletre også! Jaså, ja...så du rakk å lage sennep, flink husmor er du!!

Ønsker deg og dine et riktig GODT NYTT ÅR!

Varme tanker og klemmer fra Jorunn:)

Hos Jorunn sa...

Glemte å si at det bildet øverst som jeg regner med er av moren og faren din er veldig vakkert! Jorunn

Anonym sa...

Hei igjen.
Unnskyld,jeg leste feil,det var hovedpulsåren han hadde utposning på. Han lå på operasjonsbordet i 8 timer,det ble oppdaget ved en tilfeldighet (legekontroll gjennom jobben). Hadde det ikke blitt oppdaget da så hadde det endt med "sprekk" og blødning ut i bukhulen.Tør ikke tenke på det engang,vi bor langt unna sykehus. Det din mamma har vært gjennom er nok verre,selv om dette var ille nok. Håper du/dere får et godt år i 2013.<3 Du har mistet så mange også ser jeg. Jeg har mistet 3 av mine søsken så jeg vet hvordan du har det vennen.Håper inderlig din mamma blir bra igjen og at det er bra med gutten din.
God klem fra Mette.

Fjordheim sa...

Kjære deg. Ja jammen har dere hatt et tøft år. Håper det bare går fremover og at dette året blir et bra år på alle måter. Ikke lett når noen av våre kjære må igjennom slike ting.
Så koselige bilder fra et fint julepyntet hjem. De julehusene var kjempefine. Kan forstå at de er ekstra flott å ta frem de hver jul.
Ønsker deg ei riktig god romjulshelg og et velsignet godt nytt år til dere alle :)

Taubanevegen sa...

Sitter her med klump i halsen... Dere har virkelig hatt et tøft år. Nå håper jeg ting snur og at 2013 blir et utrolig godt år for dere! <3

Koselig julepyntet hus. Flott juletre! Og så koselig å ha julehusene som faren din har laget, gode minner! Jeg har selv mistet pappa for mange år siden, han gikk bort da jeg var 20, så jeg vet hvor fint og godt det er å ha noen "synlige" minner også.

Ønsker deg og dine en riktig god nyttårsfeiring i dag! :) Gleder meg til å følge deg videre neste år! ;)

Klem!

Anonym sa...

Innom for å ønske deg GODT NYTT ÅR.:)
Klem Mette.

Mellom Himmel og Jordbær sa...

Så flott at du vil dele dine personlige opplevelser og tanker med med oss. Årets slutt og tid for ettertanke for noen og enhver av oss.
Ønsker deg og dine et fredelig og godt nytt år!

Mvh Anette